728 x 90

От 0 до 100 км/ч за малко над секунда – този Honda Civic го може (видео)

Светът на професионално доработените състезателни машини за драг не е тема, която е особено популярна в България. Но в САЩ по-богатите отбори в тази дисциплина имат невероятни разработки. За пример взимаме този Honda Civic. Отборът, към който принадлежи, разполага само с автомобили от този модел, които са модифицирани в различна степен. Какво включват ъпгрейдите тук?

Светът на професионално доработените състезателни машини за драг не е тема, която е особено популярна в България. Но в САЩ по-богатите отбори в тази дисциплина имат невероятни разработки.

За пример взимаме този Honda Civic. Отборът, към който принадлежи, разполага само с автомобили от този модел, които са модифицирани в различна степен.

Какво включват ъпгрейдите тук? Масивна турбина с налягане от над 4 бара и задвижване на четирите колела. Моторът е от семейство К24, което за незапознатите означава, че е само с четири цилиндъра и има работен обем 2.4 литра.

Мощността на агрегата е умопомрачителните 1500 к.с. – може би най-мощния Civic в света. Интересното е, че моторът е вързан към 4-степенна ръчна скоростна кутия.

А показателите на писта са не по-малко впечатляващи. От 0 до 60 мили в час (0-96 км/ч) машината ускорява за 1.1 секунди, а времето й на четвърт миля е 7.45 секунди.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт