728 x 90

Дизайнерът Алехандро Месонеро-Романос премина от SEAT в Renault

Renault обявява, че Алехандро Месонеро-Романос се присъединява към компанията от 1 октомври 2020. Той ще докладва на Лоранс ван ден Акер, старши вицепрезидент Корпоративен дизайн и член на Изпълнителния комитет на Groupe Renault. Лоранс ван ден Акер коментира: "Радвам се да приветствам Алехандро Месонеро-Романос в дизайн отдела на компанията. Неговата отлична работа е широко призната в

Renault обявява, че Алехандро Месонеро-Романос се присъединява към компанията от 1 октомври 2020. Той ще докладва на Лоранс ван ден Акер, старши вицепрезидент Корпоративен дизайн и член на Изпълнителния комитет на Groupe Renault.

Лоранс ван ден Акер коментира: "Радвам се да приветствам Алехандро Месонеро-Романос в дизайн отдела на компанията. Неговата отлична работа е широко призната в автомобилната индустрия и неговият опит, изграден от работа с различни производители, ще укрепи нашия екип. Убеден съм, че Алехандро, който вече познава Groupe Renault, ще бъде от голяма помощ при посрещане на бъдещите предизвикателства пред нашите марки.“

Алехандро Месонеро-Романос, 52, е дизайн директор на SEAT от 2011 г., където отговаря за дизайна на моделите Ateca, Arona и Tarraco, наред с други. Също така проектира петото поколение Ibiza, най-новите версии на гамата Leon и CUPRA Formentor и el-Born. Алехандро Месонеро-Романос получи наградата Eurostars в категория Дизайн през 2018 г. за работата си по цялостното обновяване на гамата на SEAT.

Преди да се присъедини към Seat, Алехандро Месонеро-Романос работи в Renault, където ръководи няколко дизайн проекта, и отдела за усъвършенстван дизайн от 2007 до 2009 г. През 2009 г. е назначен за дизайн директор на Renault Samsung Motors в Южна Корея.

Преди това, от 1994 до 2001 г., Алехандро Месонеро-Романос взима участие в екстериорния дизайн на няколко проекта за марките SEAT, Volkswagen, Audi и Lamborghini в VW Design Center Europe (Volkswagen Group).

Роден в Мадрид, Алехандро Месонеро-Романос завършва индустриален дизайн в Elisava School of Design в Барселона и притежава магистърска степен по автомобилен дизайн от Лондонския кралски колеж по изкуствата.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт