728 x 90

Алекс Алексиев и компания кръстиха тестовия Speedtail Албърт (много видео)

McLaren анонсира годишна програма за пътни изпитания на суперхибрида Speedtail, която ще предшества пускането на модела в производство. Автомобилът е получил специална окраска и името Albert. Колата е наречена така в чест на едноименното "муле" (тестови протитип) за McLaren във Формула 1 и улицата Albert Drive, където суперавтомобилът е проектиран. Тук е мястото да припомним,

McLaren анонсира годишна програма за пътни изпитания на суперхибрида Speedtail, която ще предшества пускането на модела в производство. Автомобилът е получил специална окраска и името Albert.

Колата е наречена така в чест на едноименното "муле" (тестови протитип) за McLaren във Формула 1 и улицата Albert Drive, където суперавтомобилът е проектиран. Тук е мястото да припомним, че в създаването на McLaren Speedtail огромна роля има един от старши-дизайнерите на британската марка – Александър (Алекс) Алексиев.

Именно 31-годишният българин с американско гражданство наскоро беше удостоен с честта първи да подкара хиперколата. Speedtail е най-бързият McLaren в историята на бренда – хибрид с бензинов битурбо 4-литров V8 двигател плюс елмотор, чиято сумарна мощност възлиза на 1050 конски сили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт