728 x 90

Да помечтаем за възраждане на Lamborghini Countach…

Дори повече от четири десетилетия след дебюта си, Lamborghini Countach остава един от най-красивите супер автомобили правени някога. Поради това, феновете на марката тайничко продължават да се надяват, че той ще получи свой модерен наследник, рано или късно. За жалост, изгледи за подобно нещо няма на този етап, но пък нищо не ни пречи да

Дори повече от четири десетилетия след дебюта си, Lamborghini Countach остава един от най-красивите супер автомобили правени някога. Поради това, феновете на марката тайничко продължават да се надяват, че той ще получи свой модерен наследник, рано или късно.

За жалост, изгледи за подобно нещо няма на този етап, но пък нищо не ни пречи да си представим как може да изглежда Countach от 21 век. На помощ идва независимият дизайнер Jimmy Nahlous.

Той пресъздава автомобила с линии, които биха подхождали на суперкола от нашето време, но имело запазва най-важните черти на класическия дизайн. 

Характерните форми на предния капак и специфичните отвори за въздух отстрани са налице, а размерите и формата на фаровете също напомнят силно оригинала.

Можем само да си представим как би изглеждал на пътя един такъв автомобил, особено, ако под ламарините се крие модерна хибридна задвижваща система и мощност от, да кажем, над 600 к.с.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт