728 x 90

Възродиха легендата Jaguar E-Type с 400 к.с.

Сравнително неизвестната британска фирма Woodham Mortimer представи изключително интересен проект. Той носи името WM Sport GT и се базира на една от иконичните коли на ХХ век – Jaguar E-Type. Машината залага изцяло на оригиналната визия на спортната легенда, но под ламарините се крият изцяло преработени технологии, които са в крак с актуалните тенденции. Заводският 6-цилиндров мотор

Сравнително неизвестната британска фирма Woodham Mortimer представи изключително интересен проект. Той носи името WM Sport GT и се базира на една от иконичните коли на ХХ век – Jaguar E-Type.

Машината залага изцяло на оригиналната визия на спортната легенда, но под ламарините се крият изцяло преработени технологии, които са в крак с актуалните тенденции.

Заводският 6-цилиндров мотор е заменен от нов 4.7-литров агрегат, който генерира 400 к.с. Те достигат до задните колелета посредством 5-степенна ръчна скоростна кутия и диференциал с ограничено приплъзване.

Окачването е изцяло преработено и може да бъде регулирано, а спирачките са 6-бутални отпред и 4-бутални отзад. Разбира се, не липсват и електронни системи за сигурност като ABS и ESP.

Всяка една бройка от возилото ще струва доста скъпо. В зависимост от конкретната спецификация, цената ще варира между 330 и 350 хиляди паунда.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт