728 x 90

Тунинг по американски: V8 дизел, цена 350 000 долара

Американските тунинг фирми често имат по-различен подход към модифицирането на автомобили от европейските и азиатските си колеги. Този Dodge Power Wagon от 1949 година е перфектният пример за това – масивна изработка, перфектно качество на сглобка и мощност в излишък. Тунерите от Legacy Classic Trucks доработват пикапа, като междувременно го възстановяват до оригиналния му блясък.

Американските тунинг фирми често имат по-различен подход към модифицирането на автомобили от европейските и азиатските си колеги.

Този Dodge Power Wagon от 1949 година е перфектният пример за това – масивна изработка, перфектно качество на сглобка и мощност в излишък.

Тунерите от Legacy Classic Trucks доработват пикапа, като междувременно го възстановяват до оригиналния му блясък. Ръчната изработка на голяма част от компонентите коства не по-малко от 2000 часа работа върху всеки един екземпляр.

Под капака е V8 дизелов двигател от Cummins, който генерира мощност от 350 к.с. и въртящ момент от над 800 Нм. Предлага се и бензинов мотор от Chevrolet с мощност от 450 или 630 к.с.

Цената? Екземплярът от снимките струва точно 350 000 долара, но сумата може и да набъбне, ако тунингът се прави по спецификация на клиента.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт