728 x 90

Aston Martin възроди класическия DB4 Zagato (видео)

Aston Martin представи съвременна реплика на класическия спортен автомобил DB4 Zagato от 60-е години на миналия век. Публичната премиера на колата ще се състои в рамките на програмата към предстоящото легендарно състезание "24 ч. на Льо Ман". Aston Martin DB4 Zagato Continuation е изпълнен по такъв начин, че да прилича максимално на оригиналната машина. Купето

Aston Martin представи съвременна реплика на класическия спортен автомобил DB4 Zagato от 60-е години на миналия век. Публичната премиера на колата ще се състои в рамките на програмата към предстоящото легендарно състезание "24 ч. на Льо Ман".

Aston Martin DB4 Zagato Continuation е изпълнен по такъв начин, че да прилича максимално на оригиналната машина. Купето на спортния автомобил от алуминий, обработен ръчно. В салона са монтирани кожени спортни седалки и карбонова защитна клетка.

Колата се задвижва от шестцилиндров двигател с работен обем от 4.7 литра, разработен от полския инженер Тадек Марек, известен със своите мотори за класическите модели на британската марка. Общо ще бъдат произведени 19 такива автомобила. За построяването на всеки са необходими 4500 часа, а цената на всяка бройка ще е около шест милиона британски паунда.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт