728 x 90

Nikola Tre е електрически влекач на базата на Iveco

Около три месеца след официалното обявяване на партньорството между Nikola и Iveco, двете компании съвместно показаха модела Tre. Той е изцяло електрически и е изграден на базата на Iveco S-Way, който пък бе пуснат на пазара през юли тази година. Връзката между двете товарни возила е особено явна отвън, където дизайнът е почти идентичен. Tre разполага

Около три месеца след официалното обявяване на партньорството между Nikola и Iveco, двете компании съвместно показаха модела Tre.

Той е изцяло електрически и е изграден на базата на Iveco S-Way, който пък бе пуснат на пазара през юли тази година. Връзката между двете товарни возила е особено явна отвън, където дизайнът е почти идентичен.

Tre разполага с модулна батерия с капацитет от 720 кВтч. Показаният прототип предлага автономия от до 400 километра и се предвижда за употреба в малки региони. Ще има и модели с по-висока автономия за по-дълги пътувания.

Мощността на задвижващата система е 644 к.с. и пиков въртящ момент от 1800 Нм. Предвиждат се версии с две и три оси с товароносимост между 18 и 26 тона.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт