728 x 90

Truck Expo 2020: От 120 години камионите движат света

Почти всичко в нашите домове или офиси, в един момент от производството или разпространението си, е било на камион. От началото на ХХ в. до днес това е основен начин за придвижване на стоки. Гъвкавостта на този вид транспорт осигурява развитие и просперитет, които рядко свързваме с товарните превозни средства. Истината е, че камионите дават

Почти всичко в нашите домове или офиси, в един момент от производството или разпространението си, е било на камион. От началото на ХХ в. до днес това е основен начин за придвижване на стоки. Гъвкавостта на този вид транспорт осигурява развитие и просперитет, които рядко свързваме с товарните превозни средства.

Истината е, че камионите дават възможност на производителите, предприятията и хората да живеят и работят почти навсякъде. Пътният товарен транспорт създава 6,5 милиона работни места в ЕС и почти 9 милиона в Съединените щати.

И това не включва ангажираните в свързани индустрии, като самото производство на автомобили, ремонти, търговия на дребно, лизинг и застраховки, нито милионите други работни места, които зависят от камионите за доставка и дистрибуция на стоки. Гъвкавостта на логистиката позволява и по-справедливо разпределение на богатството и работните места между градските и селските райони.

Обемите на автомобилните товарни превози също не са малки. 80% от вътрешните товари се превозват на колела. Според статистиките, всяка година над 6000 милиарда тон-километра стоки се транспортират по шосе само в ЕС, САЩ, ОНД, Китай и Япония.

Камионите стигат там, където никой няма сметка да прокарва ЖП линия и теренът не позволява да каца самолет. И точно защото пътуват много и навсякъде, товарните превозни средства се развиват изключително бързо и непрекъснато обновяват технологиите и иновациите, внедрени в новите модели. Българските транспортни фирми могат да разкажат много по въпроса, тъй като са едни от най-добрите за международни превози в Европа.

Производителите също се съревновават за всеки клиент и конкуренцията между инженерните екипи е жестока. Има едно място в България, където всички сверяват часовниците си – международното TRUCK EXPO, организирано от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представител в България.

Тази година изложението ще събере в Пловдив най-новото от автомобилите с инвестиционно предназначение за 2020-а – от тежкотоварните до лекотоварните от категория N1, автобуси и специализирани превозни средства, ремаркета и полуремаркета, оборудване и екипировка. Всички ще бъдат от 11 до 13 юни на територията на Международния панаир – световни премиери, най-новите разработки и транспортни концепции, изложби на откритите площи, тест драйв зона, електрическо зареждане на място, VR преживявания, TRUCK TUNING SHOW. Регистрацията за професионалисти и за широка публика вече е отворена на www.truckexpo.eu. Вземете своя безплатен пропуск за влизане.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт