728 x 90

Nikola показа водороден камион с 1000 "коня" в движение (видео)

    Американският стартъп Nikola Motor публикува видео, в което в движение е показан камион с водородна силова установка и 1000 конски сили. Към момента компанията съвместно с Bosch води разработката на два водородни модела с имената One и Two, които ще се появят до 2021 година. При това версията One ще започне тестове по пътищата още

    Американският стартъп Nikola Motor публикува видео, в което в движение е показан камион с водородна силова установка и 1000 конски сили. Към момента компанията съвместно с Bosch води разработката на два водородни модела с имената One и Two, които ще се появят до 2021 година.

    При това версията One ще започне тестове по пътищата още през 2019 година. Камионът Nikola One е снабден със силова установка на горивни клетки, в която електричеството се разработва в резултат на химична реакция между водород и кислород.

    В движение се задействат няколко електромотора със сумарна мощност 1000 конски сили. Комплектът батерии с капацитет 320 кВтч ще обезпечава преход без презареждане от 800 до 1600 км. Водородните камиони ще се предлагат на клиентите по специална лизингова схема за 72 месеца с вноски от 5000 до 7000 щатски долара на месец.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт