728 x 90

Словенски самосвал срещу гиганта БелАЗ (видео)

С товароносимост 450 тона БелАЗ 75710 е признат за най-големия самосвал в света. Скоро обаче белоруският гигант може да бъде свален от лидерската позиция, след като словенският производител ETF Mining Equipment представи първия прототип на камион, способен да превози цели 760 тона. Новият самосвал има модулна конструкция, сегментите на която може да се обединяват в

С товароносимост 450 тона БелАЗ 75710 е признат за най-големия самосвал в света. Скоро обаче белоруският гигант може да бъде свален от лидерската позиция, след като словенският производител ETF Mining Equipment представи първия прототип на камион, способен да превози цели 760 тона.

Новият самосвал има модулна конструкция, сегментите на която може да се обединяват в различни конфигурации в зависимост от конкретните потребности. Батериите и допълнителните двигатели може да бъдат добавени и демонтирани, или съставните компоненти може да бъдат отстранени.

Също така може да се свалят кабините на камионите, които ще станат самоходни или ще се използват като прицепи. Словенският самосвал е достъпен в модификации от две до осем оси. А товароносимостта в зависимост от версията се колебае от 180 до 760 тона.

Всички колела са управляеми, обезпечавайки отлична маневреност. Радиусът на двуосното завиване е 20,7 метра, а аксиалното – 40,9 метра. Самосвалът има широчина 24 м – с 3,6 по-малка, която се изисква за съществуващите аналогични машини в класа си. Прототипът ETF MT 240 има пет оси и ще се използва за полеви изпитания и събиране на данни.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт