728 x 90

Топ шофьори на камиони в България се състезаваха за атрактивни награди

Надпреварата Discordia Fuel Challenge 2019, организирано традиционно всяка година от транспортния европейски лидер Дискордиа, завърши с грандиозен финал на 2 юни, неделя, на писта "Конска" край Брезник. Състезанието, целящо да мотивира и отличи икономичното шофиране, е една от многото инициативи на компанията с фокус върху околната среда и нейните служители, а тази година в нея

Надпреварата Discordia Fuel Challenge 2019, организирано традиционно всяка година от транспортния европейски лидер Дискордиа, завърши с грандиозен финал на 2 юни, неделя, на писта "Конска" край Брезник. Състезанието, целящо да мотивира и отличи икономичното шофиране, е една от многото инициативи на компанията с фокус върху околната среда и нейните служители, а тази година в нея се включиха общо 381 от тях. Като част от вълнуващото събитие, шофьори от Дискордиа на камиони Volvo, Scania и DAF се състезаваха, доказвайки уменията си да шофират икономично, а петима от тях спечелиха оригинални купи и награди, сред които пътуване до Гьотеборг, Швеция, и участие в специално събитие на VOLVO.
 
Победители в „Продължително състезание“ станаха шофьорите – Илиян Янакиев с VOLVO, Стоян Хаджиев със SCANIA и Йордан Шопов с DAF, които в периода от 1 април до 15 май изминаха около 17 000 км с най-нисък разход на гориво за всяка една от марките. Така те покриха на 100% показателите за икономично шофиране на Discordia и постигнаха среден разход от 23 л/100, а уменията им заслужено им донесоха специални награди.

Победителят в „Директните елиминации“ и носител на „Piston Cup“ бе определен на финала на 2 юни в състезание по определен маршрут с два камиона Volvo. Това е Александър Албаадж, който си тръгна с уникална купа, сглобена от истински части на VOLVO двигател – бутало и биела. Неговите подгласници Илиян Николов, Мартин Петров и Деян Михайлов също заслужено получиха награди от Дискордиа и партньорите на престижното състезание Volvo, Scania, DAF и Shell.

С отличия и награди си тръгнаха и шофьорите, които демонстрираха най-добри умения в надпреварата „Brand competition“ между трите марки Volvo, Scania и DAF. Събин Радев заслужено спечели първото място с VOLVO FH420 Reloaded със среден разход 24,41 л. / 100 км.

Негови подгласници станаха Стоян Хаджиев със SCANIA Next Gen R41 и Адриан Бригов с DAF XF430 Pure Excellence. Като победители в продължителното състезание в трите категории – Volvo, Scania и DAF, те се изправиха в директен сблъсък един срещу друг с три еднакво натоварени композиции с 21 тона полезен товар по еднакъв маршрут, дълъг общо 840 км: център за гуми Диана София – Бургас – Конска и успяха да постигнат среден разход с 2.9 л/100 км под разходната норма на Discordia. Тримата големи победители Александър Албаадж, Илиян Янакиев и Събин Радев получиха специална награда от VOLVO – бордни карти за пътуване до Гьотеборг за участие във Volvo Trucks Driver Challenge 2019.

„Като една от най-големите транспортни компании в Европа и лидер в индустрията, приоритет на Дискордиа винаги е бил опазването на околната среда. Това е и основната причина винаги да се стремим да мотивираме, отличаваме и помагаме на нашите водачи да развиват шофьорските си умения, като им даваме възможност да участват в инициативи като Discordia Fuel Challenge и така да допринесат за общата цел и да бъдат добър пример за останалите в бранша. Постоянните ни инвестиции в най-новите системи и последно поколение тежкотоварни автомобили са само част от бъдещите ни планове за развитие на един по-устойчив и социално отговорен бизнес модел. Само за последната една година сме спестили над 240 000 литра гориво, вследствие на което сме изплатили общата икономия на водачите ни в размер над 450 000 лева. По този начин, освен че поощряваме служителите си да продължават да развиват шофьорските си умения, се грижим заедно за околната среда и намаляваме значително количеството на въглеродните емисии, които се отделят в атмосферата.“, споделя Христо Христов – основател и изпълнителен директор на Дискордиа АД.

По време на грандиозния финал на състезанието любителите на скоростта и адреналина от екипа на Дискордиа, както и гостите на събитието се включиха в картинг надпревара. Всички феновете на икономичното шофиране получиха възможност да управляват лек автомобил VOLVO XC60 в алтернативното състезание за непрофесионалисти, осъществено с подкрепата на Мото-Пфое, представител на VOLVO Cars за България.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт