728 x 90

TRUCK EXPO 2019: Стартира най-голямото БГ изложение за тежкотоварни автомобили (видео)

За три дни – от 6 до 8 юни, летище „Лесново“ край Елин Пелин се превръща в арена на индустриалните превозни средства, продукти и услуги за товарния автомобилен транспорт. От днес до събота, върху площ от 10 000 кв.м. са представени повече от 150 експоната на 48 изложители. Над 100 световни бранда участват в TRUCK

За три дни – от 6 до 8 юни, летище „Лесново“ край Елин Пелин се превръща в арена на индустриалните превозни средства, продукти и услуги за товарния автомобилен транспорт. От днес до събота, върху площ от 10 000 кв.м. са представени повече от 150 експоната на 48 изложители. Над 100 световни бранда участват в TRUCK EXPO 2019 – най-голямото събитие в тежката автомобилна индустрия, организирано от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България.

Голяма част от българските компании предлагат услуга на световно ниво, заяви председателят на Асоциацията Александър Миланов. „Затова и ненапразно днес български камиони, българските водачи кръстосват пътищата и доставят стоки в цяла Европа, Северна Африка и Близкия Изток“, подчерта още той.

Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов предаде поздравленията към бранша и асоциацията на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията и заяви: „Ние сме най-добрите. Пред нас стоят европейски законодателни ограничения, които се надяваме да не бъдат приети във вида, в които се предлагат. Но няма друга държава, която да има толкова добър и успешен международен транспорт“.

Камионите са водещи във въвеждането на новите еко-технологии и непрекъснато се развиват в посока на алтернативни задвижващи системи. Аеродинамиката, безопасността, цифровизацията и системите за свързаност са другите основни параметри, с които автомобилните компании ще предизвикат посетителите на международното изложение за тежкотовaрни автомобили TRUCK EXPO 2019. Гамата на изложителите се допълва от многобройни нововъведения на доставчиците и производителите на ремаркета и полуремаркета, фирмите за сервизно оборудване, резервни части, оборудване и екипировка, както и гуми, масла, аксесоари, консумативи, финансови инструменти и услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании.

„Тази година имаме над 20 премиери. Може да видите най-новите технологии за екологичност, икономичност, безопасност, комфорт“, подчерта председателят на секция „Товарни автомобили“ в ААР Георги Загоров. „Тази година за първи път ще имаме и Тунинг шоу. Камионът е и средство да бъдеш уникален“, допълни още Загоров.

Официалните гости разгледаха експонатите, сред които са първият камион без огледала за задно виждане, оборудван със система за полуавтономно управление, камиони на метан, изцяло електрически товарни автомобили и автобуси и много други технологични иновации. Безплатният вход дава достъп и различни специални събития, като тест драйв за професионалисти, експозиция на уникални тунинговани влекачи в премиерното за изложението TRUCK TUNING SHOW, както и шанс да посетят безплатно Европейския шампионат ФИА ЕТРС за камиони в SLOVAKIA RING завършват перфектно програмата на това моторно шоу.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт