728 x 90

Електрическият модел на Lotus ще се казва Evija

Lotus ще продължи дългогодишна традиция да кръщава автомобилите си с имена, започващи с буквата Е. След Esprit, Europa, Elan, Elise, Eclat, Elite, Excel, Exos, Exige и Evora, следващият представител на британците ще носи името Evija. Това обаче ще бъде единствената връзка на модела с миналото, тъй като той ще се превърне в първото изцяло електрически серийно

Lotus ще продължи дългогодишна традиция да кръщава автомобилите си с имена, започващи с буквата Е. След Esprit, Europa, Elan, Elise, Eclat, Elite, Excel, Exos, Exige и Evora, следващият представител на британците ще носи името Evija.

Това обаче ще бъде единствената връзка на модела с миналото, тъй като той ще се превърне в първото изцяло електрически серийно предложение от Lotus. 

Evija ще бъде и първият изцяло нов модел на Lotus от 2008 година. Очаква се производството му да бъде лимитирано до 130 бройки.

Според предварителни данни ни очаква електрически задвижване на четирите колела със сумарна мощност от над 1000 к.с. Дебютът на машината е насрочен за 16 юли тази година, а производството започва през 2020 г.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт