728 x 90

Mazda вади електрически автомобил през следващия месец?

    Mazda най-вероятно ще покаже изцяло електрически автомобил в края на октомври по време на изложението в Токио. За такава възможност съобщава авторитетното издание Automotive News. За момента возилото е в прототипна фаза, като за целта се използва тестова кола с формата на джипката CX-30. Засега името на машината е Mazda e-TPV, но дали става дума за

    Mazda най-вероятно ще покаже изцяло електрически автомобил в края на октомври по време на изложението в Токио. За такава възможност съобщава авторитетното издание Automotive News.

    За момента возилото е в прототипна фаза, като за целта се използва тестова кола с формата на джипката CX-30. Засега името на машината е Mazda e-TPV, но дали става дума за концепт или за сериен модел, на този етап не е ясно.

    Задвижването ще идва от един електромотор с мощност от 140 к.с. Захранването с електрическа енергия ще бъде подсигурено от компактна 35.5-кВтч батерия, като пробегът с едно зареждане не е известен.

    Засега няма потвърждение на информацията от страна на японския производител. До изложението в Токио остава малко повече от месец.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт