728 x 90

Плъг-ин версия за актуалното BMW X1

BMW лансира плъг-ин хибридна версия за актуалното поколение Х1. Моделът беше вече достъпен в Китай, но от днес ще може да се поръчва и на европейските пазари. Х1 xDrive25e разполага с хибридна система, която включва 1.5-литров 3-цилиндров бензинов агрегат, подпомаган от компактен електромотор за задната ос. По този начин се получава 4х4 задвижване без необходимостта

BMW лансира плъг-ин хибридна версия за актуалното поколение Х1. Моделът беше вече достъпен в Китай, но от днес ще може да се поръчва и на европейските пазари.

Х1 xDrive25e разполага с хибридна система, която включва 1.5-литров 3-цилиндров бензинов агрегат, подпомаган от компактен електромотор за задната ос. По този начин се получава 4х4 задвижване без необходимостта от задвижващ вал между двете оси.

Системната максимална мощност възлиза на 220 к.с., а въртящият момент достига 365 Нм. Те осигуряват спринт от място до 100 км/ч за седем секунди и максимална скорост на движение от почти 200 км/ч.

9.7-кВтч батерия пък е достатъчна за пробег само на ток до около 57 километра. Зареждането може да става в стандартна електрическа мрежа, както и в Wallbax, като при втория вариант отнема само 3.6 часа.

В стандартното оборудване на модела влизат двузонен климатроник и 17-цолови колела, както и специфично устройство, което сигнализира пешеходците за наличието на превозно средство при движение само на ток до 30 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт