728 x 90

Плъг-ин тяга за Audi A8 и Q7

Audi продължава разширяването на плъг-ин моделната си гама с два нови автомобила. Става дума за флагманите А8 и Q7, които сега получават модификации Q7 60 TFSIe и A8 60 TFSIe. В сърцето и на двете коли откриваме 3.0-литров бензинов мотор, подпомаган от електромотор за обща системна мощност от 443 к.с. и 700 Нм въртящ момент.  И

Audi продължава разширяването на плъг-ин моделната си гама с два нови автомобила. Става дума за флагманите А8 и Q7, които сега получават модификации Q7 60 TFSIe и A8 60 TFSIe.

В сърцето и на двете коли откриваме 3.0-литров бензинов мотор, подпомаган от електромотор за обща системна мощност от 443 к.с. и 700 Нм въртящ момент. 

И двата модела идват ексклузивно с 8-степенен автоматик и Quattro задвижване на четирите колела, които подпомагат достигането на 100 км/ч от място за шест секунди. Топ скоростта е 241 км/ч.

И големият седан, и голямата джипка ще могат да изминават до 40 километра с едно зареждане на батериите. Тази стойност е измерена по цикъла WLTP.

Въпреки на практика идентичните показатели, двата модела използват различни батерии. При SUV-то тя има капацитет от 17.3 кВтч, а при А8 той е 14.1 кВтч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт