728 x 90

Jaguar с безпилотник от електрическия SUV I-Pace

    Jaguar представи безпилотен автомобил, създаден върху базата на електрически кросоувър I-Pace. Премиерата на колата се състоя в Дубай в рамките на Световния конгрес по автономен транспорт. Серийният автомобил на компанията е доокомплектован със система за разпознаване на други транспортни средства в трафика и функция за предотвратяване на сблъсъка, която работи на базата от комплекс датчици

    Jaguar представи безпилотен автомобил, създаден върху базата на електрически кросоувър I-Pace. Премиерата на колата се състоя в Дубай в рамките на Световния конгрес по автономен транспорт.

    Серийният автомобил на компанията е доокомплектован със система за разпознаване на други транспортни средства в трафика и функция за предотвратяване на сблъсъка, която работи на базата от комплекс датчици и камери. Освен това, безпилотникът е получил система за контрол на сигналите от светофарите.

    По време на тестовете по улиците на Дубай волана, акселератора и спирачките на кросоувъра бяха контролирани от специална система, проследяваща маршрута на машината по карта с висока разделителност. Jaguar I-Pace се задвижва от два електрически агрегата, които сумарно произвеждат мощност 400 к.с. и 696 Нм въртящ момент. Моторите се захранват от комплект литиево-йонни батерии за 90 кВт/ч, които обезпечават преход от 470 км (по цикъла WLTP).

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт