728 x 90

Токов удар и за Gelandewagen

Mercedes-Benz разработва изцяло електрическа версия на офроудъра G-Class. За това в своя туитър профил написаха ръководни хора в компанията. "При Mercedes-Benz G-Class ще има модификация с нулева токсичност. По-рано в компанията имаше разговори за бъдещето на този модел, но сега мога да кажа, че това е последния автомобил, с който ние бихме искали да се

Mercedes-Benz разработва изцяло електрическа версия на офроудъра G-Class. За това в своя туитър профил написаха ръководни хора в компанията.

"При Mercedes-Benz G-Class ще има модификация с нулева токсичност. По-рано в компанията имаше разговори за бъдещето на този модел, но сега мога да кажа, че това е последния автомобил, с който ние бихме искали да се разделим" – отбеляза новият шеф на Daimler Ола Калениус.

Електрическото "кубче" ще стане част от "зелената" гама EQ, за развитието на която са отделени €10 милиарда. През 2022 г. немците ще изкарата на пазара не по-малко от 10 различни модела с изцяло безотходни силови установки.

Такава джипка ще бъде задвижвана от електрически агрегат за 360 кВт (490 к.с.). Кросоувърът ще бъде способен от място до "стоте" за 5.6 секунди, а неговата максимална скорост ще съставлява 183 км/ч. Двигателят ще се захранва от комплект акумулатори за 80 кВт/ч, което ще позволява пробег без презареждане за около 300 километра.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт