728 x 90

Първи данни за BMW i4: 530 к.с., 600 км пробег

    До дебюта на BMW i4 остават близо две години, но някои американски издания вече публикуваха първите данни на автомобила. Нищо не е официално на този етап, но числата изглеждат доста обещаващо. Според Roadshow и Motor1.com, електрическият модел ще разполага с електромотор с мощност от 530 к.с. Той ще се захранва от 80-кВтч батерия, която ще

    До дебюта на BMW i4 остават близо две години, но някои американски издания вече публикуваха първите данни на автомобила. Нищо не е официално на този етап, но числата изглеждат доста обещаващо.

    Според Roadshow и Motor1.com, електрическият модел ще разполага с електромотор с мощност от 530 к.с. Той ще се захранва от 80-кВтч батерия, която ще осигурява пробег от около 600 километра, измерено по цикъла WLTP.

    Конкурентът на Tesla Model 3 ще се базира на модулна архитектура, която ще позволява изграждането на автомобили с предно, задно или двойно предаване. Същата тази платформа ще гарантира, че EV-тата на марката ще се сглобяват на същите поточни линии, на които се работи и по моделите с ДВГ.

    Премиерата на i4 ще се състои през 2021 година или поне такива са масовите очаквания на този етап. Баварците вече тестват прототипи по обществените пътища.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт