728 x 90

Jeep превежда цялата си гама на електричество за три години

Президентът на Jeep Кристиан Мюние на мероприятие в Нова Зеландия заяви, че в обозримо бъдеще брандът ще стане "най-екологичният" сред производителите на SUV. Това ще бъде постигнато от американците по логичен път: превеждане на цялата моделна гама, включително Wrangler, на електрическа тяга. Серията гръмки обещания беше продължена от фразата "Електрическата гама на Jeep ще бъде

Президентът на Jeep Кристиан Мюние на мероприятие в Нова Зеландия заяви, че в обозримо бъдеще брандът ще стане "най-екологичният" сред производителите на SUV. Това ще бъде постигнато от американците по логичен път: превеждане на цялата моделна гама, включително Wrangler, на електрическа тяга.

Серията гръмки обещания беше продължена от фразата "Електрическата гама на Jeep ще бъде най-доброто, което някога сме правили". Към края на 2022 г. моделите Compass, Cherokee, Grand Cherokee, Wrangler, Renegade, Grand Commander, Wagoneer и Grand Wagoneer ще получат традиционните хибридни силови установки или в изпълнение PHEV – плъг-ин хибриди.

Причината на обръщането към екологията е нарастващото търсене на хибриди. През 2009 г. бяха продадени 300 000 подобни машини, а през 2019 г. – вече повече от 1,5 милиона.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт