728 x 90

Volkswagen загатна за базов електрически хечбек

    В поздравителна картичка за предстоящите празници до журналисти от целия свят, Volkswagen прикачи интересно изображение. Не, не говорим за Дядо Коледа. Силуетът на колата, която добрият старец кара, прилича доста на VW ID.3, но британски медии твърдят усилено, че това е тийзър изображение за нов представител от ID гамата. Става дума за условно наречения ID.Entry,

    В поздравителна картичка за предстоящите празници до журналисти от целия свят, Volkswagen прикачи интересно изображение. Не, не говорим за Дядо Коледа.

    Силуетът на колата, която добрият старец кара, прилича доста на VW ID.3, но британски медии твърдят усилено, че това е тийзър изображение за нов представител от ID гамата.

    Става дума за условно наречения ID.Entry, който ще се превърне в най-дстъпния и евтин електромобил на бранда. Появата му е предвидена още за 2020 година, когато ще го видим като концепт. През 2021 ще дебютира и серийното возило.

    Смята се, че базовият електромобил ще може да изминава почти 200 километра с едно зареждане на батериите, което ще го превърне предимно в градски автомобил.

    Все още няма потвърждение на информацията от Volkswagen. Autocar съобщава, че ID.Entry се базира на модифицирана версия на архитектурата МЕВ, която ще бъде използвана и за евтини модели от Skoda и SEAT.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт