728 x 90

Хибридни версии за FIAT 500 и Panda

FIAT представи първите си два серийни хибридни модела в лицето на 500 Hybrid и Panda Hybrid. Две градски коли с електрическа подкрепа ще бъдат в продажба от февруари и март тази година на избрани европейски пазари. Сърцето на двете машини е малък 1.0-литров 3-цилиндров бензинов мотор със 70 к.с., който си партнира с вграден стартер-генератор.

FIAT представи първите си два серийни хибридни модела в лицето на 500 Hybrid и Panda Hybrid. Две градски коли с електрическа подкрепа ще бъдат в продажба от февруари и март тази година на избрани европейски пазари.

Сърцето на двете машини е малък 1.0-литров 3-цилиндров бензинов мотор със 70 к.с., който си партнира с вграден стартер-генератор. Малка батерия акумулира енергията от спиране и я отдава при стартиране на ДВГ и потегляне на автомобила.

Италианците обещават икономия и намалени СО2 емисии спрямо предишния 1.2-литров агрегат в рамките на до 30 процента, в зависимост от конкретния модел.

Интересното е, че мекият хибрид ще си партнира с 6-степенна механична скоростна кутия, за която FIAT казва, че е позиционирана с 45 мм по-ниско отпреди с цел по-нисък център на тежестта и по-добро управление.

Прочети още:
Към юли 2022 г. - броят зарядни станции за електромобили в България е над 800

И двата модела ще тръгнат в продажба под формата на лимитирани серии Launch Edition, които идват с допълнително стандартно оборудване.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *