728 x 90

Toyota разсекрети нов водороден седан

Японската компания Тойота представи серийната версия на водородния седан Mirai от второ поколение, наименованието на който в превод от японски означава "бъдеще". Автомобилът беше показан пред публика на специално мероприятие в Амстердам. Европейските продажби на Toyota Mirai II се очакват да започнат до края на тази година. Такива екологични машини може да се закупят още

Японската компания Тойота представи серийната версия на водородния седан Mirai от второ поколение, наименованието на който в превод от японски означава "бъдеще". Автомобилът беше показан пред публика на специално мероприятие в Амстердам.

Европейските продажби на Toyota Mirai II се очакват да започнат до края на тази година. Такива екологични машини може да се закупят още в САЩ и Япония.

Водородният седан е построен върху платформата TNGA. Дължината на колата съставлява 4935 мм, а широчината – 1885 милиметра. Размерът на колесната база на Toyota Mirai е равен на 2920 милиметра.

Петместният автомобил ще получи необичайна радиаторна решетка и 20-цолови джанти. В салона на колата има цифрово табло за приборите, камера за обратно виждане, 12.3-инчов дисплей на мултимедийната система.

Седанът със задно задвижване се комплектова с три резервоара с водород. Благодарение на увеличението на техния обем, машината може да преодолее без презареждане 30% повече от своя предшественик. Останалите технически характеристики на колата засега се пазят в тайна.

Общата мощност на силовата установка с горивни клетки на предходния Toyota Mirai съставлява 155 конски сили. До първите 100 км/ч седанът се ускорява за 9 секунди. Запасът преход без презареждане съставлява 483 км, а времето за дозареждане не превишава три минути.

Освен това, в плановете на Тойота има създаване на водородни камиони. Програмата по създаване на екологично чисти влекачи е получила наименованието Project Portal. Също така компанията води разработка на пътнически автобуси със силови установки с горивни клетки.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт