728 x 90

Lincoln спира от производство седана MKZ, ще прави елмобил с Rivian

Американската компания Lincoln обяви, че седанът MKZ ще бъде свален от производство през 2020 година. В частност, монтажът на колата в завода в мексиканския Ермосильо ще бъде спрян в средата на текущата година. Приемник на модела няма да има. По този начин, единственият седан на марката ще стане премиум автомобила Lincoln Continental. Информацията за приключването

Американската компания Lincoln обяви, че седанът MKZ ще бъде свален от производство през 2020 година. В частност, монтажът на колата в завода в мексиканския Ермосильо ще бъде спрян в средата на текущата година.

Приемник на модела няма да има. По този начин, единственият седан на марката ще стане премиум автомобила Lincoln Continental.

Информацията за приключването на производството беше оповестена едновременно с обявяването на партньорството между Lincoln и Rivian – върху платформата на последния ще бъде изграден нов чисто електрически модел, който, най-вероятно, ще бъде кросоувър. Производството на елмобила ще бъде организирано в Мексико, след преоборудване на гореспоменатия завод.

Да си припомним, че през април 2019 г. стана известно, че Ford, който държи Lincoln, ще инвестира $500 000 милиона в марката Rivian, която впечатли обществеността със своите R1T пикап и R1S кросоувър, – продукт на това сътрудничество трябва да стане нов елмобил, като при това стартъпът от Мичиган ще работи само върху платформата.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт