728 x 90

Електрическият бус на Volkswagen дебютира през 2022, ще се прави в Германия

Volkswagen ще лансира изцяло електрически малък бус през 2022 година. За това се говореше от известно време, но сега информацията е вече потвърдена. Това стана в скорошно интервю на ръководителя на дейността на марката за Америка. Йохан де Нисшен потвърди, че серийната версия на I.D. Buzz ще се сглобява в Германия. Към този момент не

Volkswagen ще лансира изцяло електрически малък бус през 2022 година. За това се говореше от известно време, но сега информацията е вече потвърдена.

Това стана в скорошно интервю на ръководителя на дейността на марката за Америка. Йохан де Нисшен потвърди, че серийната версия на I.D. Buzz ще се сглобява в Германия.

Към този момент не е ясно какво име ще получи финалният продукт. Де Нисшен коментира, че в компанията вътрешно използват именно Buzz, но не се знае дали това ще бъде названието и за пазара.

Возилото ще се базира на платформата MEB, която VAG разработи за следващото си поколение електрически автомобили. Бусчето най-вероятно ще дели обща задвижваща технологи с дебютиралия вече ID.3.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт