728 x 90

Вижте елмобила Sony Vision-S в движение (видео)

В началото на януари в рамките на технологичното изложение CES 2020 стана нещо необикновено. Компанията Sony, известна предимно с битовата си електроника, показа в Лас Вегас… цял елмобил – Vision-S! Той се оказа концепт, но изцяло работещ. За това става дума и в новото видео. Един от партньорите, които помагаха на Sony да направи Vision-S,

В началото на януари в рамките на технологичното изложение CES 2020 стана нещо необикновено. Компанията Sony, известна предимно с битовата си електроника, показа в Лас Вегас… цял елмобил – Vision-S! Той се оказа концепт, но изцяло работещ. За това става дума и в новото видео.

Един от партньорите, които помагаха на Sony да направи Vision-S, беше австрийската фирма Magna Steyr, която предостави на японците платформата. И именно в Грац, където се намира завода на Magna Steyr, се състояха демонстративните обиколки на елмобила.

Концептът Sony Vision-S се задвижва от два елмотора, сумарната мощност на които е 272 конски сили. Ускорението от място до 100 км/ч елмобилът изпълнява за 4,8 секунди с максимална скорост 240 км/ч.

От Sony отбелязват, че засега не възнамеряват да се занимават с производството на автомобили. А концептът Vision-S е площадка за тестване на различни електронни асистенти. В частност, елмобилът от Sony е получил високоразвита автономна система за шофиране и минимум 33 датчика, които идентифицират хора и предмети както извън автомобила, така и вътре в него.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт