728 x 90

Тестват електрическия кросоувър BMW iNEXT в екстремна жега

BMW продължава да тества своя електрически кросоувър iNEXT. След изпитания на ледения полярен кръг паркетникът се отправи къв пустинята Калахари в Южна Африка, където, освен екстремната жега и слънчевото излъчване, има прах, офроуд с пясък и макадам. В хода на тестовете в жегата, в серийния кросоувър проверяват не само задвижването и окачването, но и каросерията,

BMW продължава да тества своя електрически кросоувър iNEXT. След изпитания на ледения полярен кръг паркетникът се отправи къв пустинята Калахари в Южна Африка, където, освен екстремната жега и слънчевото излъчване, има прах, офроуд с пясък и макадам.

В хода на тестовете в жегата, в серийния кросоувър проверяват не само задвижването и окачването, но и каросерията, салона, помощните системи за водача и други съвременни технологии. Специалистите от BMW проверяват реакцията на автомобила в различните времеви и пътни условия, както и други фактори, за да гарантират в бъдеще изключително удоволствие от шофирането.

Тестовете в Южна Африка са сред редуващи се пясъчни дюни, макадам и още проблеми, с които трябва да се справи системата за постоянно задвижване в BMW iNEXT. А високите температури, при които която и да е батерия на смартфорните с разрежда в по-къси срокове, са отлична проверка на системата за охлаждане на акумулаторите, елмотора и електрониката, както и на климатроника.

По време на изпитанията автомобилът беше изложен на слънчева топлина в продължение на няколко часа, след което следваше охлаждане – така се проверява температурната стабилност на материалите, използвани в интериора. В допълнение, африканският пясък и прах е отлично изпитание за прахоустойчивост на клапаните, вратите и капаците.

Серийното производство на кросоувъра с автопилот BMW iNEXT започва през 2021 година. В завода на марката в Динголфинг, където ще се произвежда елмобила, баварците възнамеряват да инвестират около €400 милиона.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт