728 x 90

Отмениха премиерата на електрическия кросоувър Cadillac Lyriq

Cadillac реши да отложи премиерата на своя първи електрически кросоувър Lyriq. Както съобщават американските медии, мероприятието, което трябваше да се състои на 2 април, беше отложено заради коронавируса. В имейл до медиите за промяната съобщи директорът по комуникациите в GM Майкъл Албано. В текста се казва, че "основен приоритет се явява безопасността на гостите –

Cadillac реши да отложи премиерата на своя първи електрически кросоувър Lyriq. Както съобщават американските медии, мероприятието, което трябваше да се състои на 2 април, беше отложено заради коронавируса.

В имейл до медиите за промяната съобщи директорът по комуникациите в GM Майкъл Албано. В текста се казва, че "основен приоритет се явява безопасността на гостите – компанията следи за препоръките на министерството на здравеопазването в САЩ, и в момента се оценяват плановете за бъдещето". Новата дата на премиерата ще бъде обявена по-късно.

Новият Cadillac Lyriq ще бъде изграден върху модулната платформа за елмобили с батерии Ultium, капацитетът на който съставлява от 50 до 200 кВт/ч, което позволява да се преодолеят с едно зареждане до 644 км и повече. Освен нови акумулатори, елмобилите на GM получавата елмотори, които се явяват самостоятелна разработка на концерна.

Новата модулна платформа ще позволи да произвеждат елмобили както с предно, така и със задно или пълно задвижване. В оборудването на машината ще влизат акумулатори за 400 волта, които ще могат да поддържат бързо зареждане до 200 кВт.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт