728 x 90

Кросоувърът Toyota C-HR стана електрически

В Китай се появи нова версия на кросоувъра Toyota C-HR – електрическия EV. Той е предназначен изключително за местния пазар и се очаква да излезе на пазара в края на април. "Паркетникът" Toyota C-HR EV е получил елмотор за 204 "коня" върху предната ос и литиево-йонен акумулатор за 54,3 кВт/ч. Същата силова установка е и

В Китай се появи нова версия на кросоувъра Toyota C-HR – електрическия EV. Той е предназначен изключително за местния пазар и се очаква да излезе на пазара в края на април.

"Паркетникът" Toyota C-HR EV е получил елмотор за 204 "коня" върху предната ос и литиево-йонен акумулатор за 54,3 кВт/ч. Същата силова установка е и при електрическия Lexus UX 300e, който по цикъла NEDC може да преодолее с едно зареждане до 400 км.

Външно електрическият кросоувър може да се различи по „празната“ предна решетка, отсъствието на изпускателни тръби и специални джанти, както и по табелите EV и Electric. Оборудването включва LED оптика и цифрово табло.

Серийното производство ще бъде организирано в съвместното предприятие GAC Toyota. Стойността на Toyota C-HR EV засега е неизвестна.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт