728 x 90

Ford въвежда автоматичен електрически режим на плъг-ин моделите Custom

    Благодарение на нова технология на Ford, зареждаемите (plug-in) хибридни лекотоварни автомобили на марката ще предложат автоматично превключване в изцяло електрически режим на работа, за да осигурят по-чист въздух там, където е най-необходим. Използвайки данните за местоположение, лекотоварните Transit Custom Plug-In Hybrid (PHEV) и пътническите Tourneo Custom Plug-In Hybrid (PHEV) автоматично ще превключват на електричество в

    Благодарение на нова технология на Ford, зареждаемите (plug-in) хибридни лекотоварни автомобили на марката ще предложат автоматично превключване в изцяло електрически режим на работа, за да осигурят по-чист въздух там, където е най-необходим.

    Използвайки данните за местоположение, лекотоварните Transit Custom Plug-In Hybrid (PHEV) и пътническите Tourneo Custom Plug-In Hybrid (PHEV) автоматично ще превключват на електричество в предварително зададени градски зони за движение на превозни средства с нулеви вредни емисии и такива с чести задръствания, като с това ще спомагат за чистотата на въздуха по градските улици.

    Тази технология за „нулеви“ географски зони ще се прилага не само за централните градски части. Шофьорите на автомобили Custom Plug-In Hybrid ще могат и сами да създават „зелени зони“, за да насърчат шофирането с ниски емисии около места като училища, детски площадки и търговски центрове.

    След напускане на контролираната зона, автомобилът автоматично ще преминава към най-подходящия режим на движение за следващия етап от пътуването – например ще използва  бензиновия EcoBoost двигател, за да генерира в движение електрическа енергия и зареди батерията си.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт