728 x 90

Hongqi E-HS9 е китайски луксозен електрически SUV

Hongqi представи на събитие в Пекин чисто новия си електрически всъдеход. Той носи не много звучното име E-HS9 и вече може да бъде поръчан в дилърствата на марката из страната. Maшината е наследник на концепта E115, който видяхме преди няколко години. Разликите в серийната форма на модела са минимални, което е добра новина, тъй като студията

Hongqi представи на събитие в Пекин чисто новия си електрически всъдеход. Той носи не много звучното име E-HS9 и вече може да бъде поръчан в дилърствата на марката из страната.

Maшината е наследник на концепта E115, който видяхме преди няколко години. Разликите в серийната форма на модела са минимални, което е добра новина, тъй като студията имаше наистина внушителен вид.

Задвижването идва от два електромотора – по един за всяка ос. Отпред намираме двигател с мощност 215 к.с., а отзад по-мощен такъв с почти 300 к.с. Комбинираната мощност е 510 к.с. и 770 Нм въртящ момент. Захранването с електрическа енергия идва от 92-кВтч батерия.

Цените на модела започват от 480 000 юана и могат да достигнат над 550 000 юяна. По сегашните валутни курсове, това прави цена в порядъка между 67 и 77 хиляди долара.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт