728 x 90

VW ID.4 вече е в серийно производство

След като вчера загатна за дизайнана машината, днес Volkswagen анонсира, че серийното производство на ID.4, първият изцяло електрически SUV модел на марката, стартира в завода в Цвикау. Световната премиера на ID.4 ще последва в края на месец септември. С тази стъпка марката Volkswagen подчертава своята последователна амбиция да се превърне в световен лидер на пазара

След като вчера загатна за дизайнана машината, днес Volkswagen анонсира, че серийното производство на ID.4, първият изцяло електрически SUV модел на марката, стартира в завода в Цвикау. Световната премиера на ID.4 ще последва в края на месец септември.

С тази стъпка марката Volkswagen подчертава своята последователна амбиция да се превърне в световен лидер на пазара на електрическа мобилност. За тази цел в периода до 2024 година групата ще направи инвестиции в обем на около 33 милиарда евро, 11 милиарда от които са заделени за марката Volkswagen. През 2025 година марката очаква обемът на произвството да достигне 1,5 милиона електрически автомобила.

“В лицето на новия ID.4, марката Volkswagen добавя изцяло електрически модел в своята гама от предложения в компактния SUV сегмент – най-бързо растящият сегмент на световния автомобилен пазар“, отбеляза Ралф Брандщаттер, изпълнителен директор на марката Volkswagen. „След ID.3 това е вторият модел, който използва технологичната основа на новата модулна платформа за модели с електрическо задвижване (MEB). В бъдеще автомобилът ще се произвежда и продава на пазарите в Европа, в Китай, а по-късно и в САЩ. По този начин ние ще увеличим обема на производството на платформата MEB в световен мащаб и ще поставим икономическата основа за успеха на нашата ID. фамилия от модели.”

Производственото звено в Цвикау играе ключова роля в преминаването на марката към електрическа мобилност: За първи път производството в подобен по мащаби автомобилен завод се преобразува изцяло за целите на електрическата мобилност, като инвестициите в тази трансформация възлизат на около 1,2 милиарда евро. Всички дейности по преоборудването ще бъдат завършени в съответствие с планирания график през тази година.

През 2021 година, която ще бъде първата пълна година на производство на изцяло електрически превозни средства, от поточните линии на завода в Цвикау ще слязат около 300 000 електромобили на модулната платформа за модели с електрическо задвижване (MEB) на Volkswagen. На тази основа заводът ще се превърне в най-голямата и най-ефективна производствена мощност за електрически превозни средства (EV) в Европа и в пионер в процеса на трансформация на производствена мрежа на Volkswagen в глобален мащаб. В разгара си е и подготовката за внедряване в производство на електрическия SUV модел в световен мащаб. Производството на предварителната серия на ID.4 в завода Aнтинг в Китай вече е в ход, а американският завод на Volkswagen в Чатануга ще стартира производството на ID.4 през 2022 година.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт