728 x 90

Дебют за Dacia Spring – най-евтината електрическа кола в Европа с пробег до 225 км (WLTP)

Dacia промени коренно автомобилния сектор със своя икономически модел и автомобили. Logan демократизира новия автомобил от 2004 г., Duster разтърси SUV сегмента, а Sandero е най-продаваният автомобил на европейския пазар на частни клиенти и наскоро беше обновен, за да предефинира значимия съвременен автомобил. Сега Dacia пише нова глава в своята история с представянето на първия

Dacia промени коренно автомобилния сектор със своя икономически модел и автомобили. Logan демократизира новия автомобил от 2004 г., Duster разтърси SUV сегмента, а Sandero е най-продаваният автомобил на европейския пазар на частни клиенти и наскоро беше обновен, за да предефинира значимия съвременен автомобил.

Сега Dacia пише нова глава в своята история с представянето на първия си напълно електрически модел. Новост на пазара на електрически градски автомобили, обявена през март 2020 г. с премиерата на демонстрационния автомобил Dacia Spring Electric.

Dacia Spring Electric ще се предлага в стандартната си версия, както и две нови версии за нови мобилности: версия, адаптирана за споделена електрическа градска мобилност, и лекотоварен автомобил за куриерски доставки без вредни емисии.

Spring е революция: като най-евтиният електрически градски автомобил на пазара, той прави електрическата мобилност още по-достъпна. Очаква се цената на базовата версия да е около 20 000 евро преди държавни субсидии. Със своя агресивен SUV екстериор, той се гордее с безпрецедентен простор, семпъл и надежден електрически двигател и оптимален пробег. Това е универсален и практичен градски автомобил.

Задвижването идва от електромотор с максимална мощност от 44 к.с., а пробегът с едно зареждане на батерията по цикъла WLTP възлиза на 225 километра. При използване на електромобила в специален по-икономичен режим могат да бъдат достигнати стойности за пробег с около 10 процента по-високи от стандартните. Тогава обаче мощността се ограничава до 31 к.с., а максималната скорост до 100 км/ч.

В бърза зарядна станция хечбекът с нулеви локални вредни емисии възобновява 80 процента от енергията в батерията си за по-малко от час. В обикновена 220-волтова зарядна станция пък презареждането става за около 12-14 часа.

Базовият модел Spring Electric ще разполага с предни електрически прозорци, но няма да има климатик и радио. Всеки модел, независимо от нивото на оборудване, ще се екипира с автоматична аварийна спирачка, ESP, ABS и други системи за сигурност.

Dacia адаптира електрическата мобилност към своята философия да предлага съвременен автомобил, който отговаря на съществените нужди: Spring е малък, просторен, здрав електрически автомобил, предлаган на ненадмината цена. Dacia Spring Electric ще бъде лансирана през пролетта на 2021 г. с опростена гама и търговско предложение: батерия, включена в цената и две нива на оборудване.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт