728 x 90

На 12 ноември дебютира първият в историята сериен електрически Ford Transit

Ford загатна за официалната премиера на електрическа версия Transit, която ще видим изцяло на 12 ноември тази година. Моделът ще носи името E-Transit и на практика ще изглежда почти идентично със стандартния модел. Компанията обяснява, че възлага огромни надежди на товарната машина, тъй като над 60 процента от клиентите в сектора са изразили желание да

Ford загатна за официалната премиера на електрическа версия Transit, която ще видим изцяло на 12 ноември тази година. Моделът ще носи името E-Transit и на практика ще изглежда почти идентично със стандартния модел.

Компанията обяснява, че възлага огромни надежди на товарната машина, тъй като над 60 процента от клиентите в сектора са изразили желание да преминат на електрическа тяга.

Засега не са ясни техническите подробности около Е-Transit, но се очаква продажбите да стартират към втората половина на следващата година. Возилото ще се лансира в глобален план.

Интересното е, че производството ще се извършва в завода на Ford в Канзас, като най-вероятно бройките за Европа ще се експортират именно от там.

 

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт