728 x 90

Дебютът на VW ID.4 наближава – вижте интериора

ID.4 бързо се приближава към момента на пазарната си премиера – плановете на компанията предвиждат първите доставки на крайни клиенти да бъдат осъществени преди края на тази година. В бъдеще новият ID.4 на Volkswagen ще се превърне в част от бурно растящия в световен мащаб компактен SUV сегмент, а перспективите за производството и продажбата на

ID.4 бързо се приближава към момента на пазарната си премиера – плановете на компанията предвиждат първите доставки на крайни клиенти да бъдат осъществени преди края на тази година. В бъдеще новият ID.4 на Volkswagen ще се превърне в част от бурно растящия в световен мащаб компактен SUV сегмент, а перспективите за производството и продажбата на новия електрически SUV включват не само в Европа, но и Китай, а по-късно и САЩ.

Интериорът на новия SUV демонстрира изцяло нов характер на фона на сравнимите модели на Volkswagen с конвенционално задвижване, тъй като благодарение на значително по-компактните размери и ефективната компановъчна схема на електрическия силов тракт, вътрешното пространство при него е много по-обширно.

Ръководителят на Volkswagen Group Design Клаус Зикиора обобщава характеристиките на интериора на многофункционалния SUV модел със следната кратка, но съдържателна формула – „свобода отвън, свободно пространство отвътре“. Дизайнът на новия модел беше разработен от екипа на Зикиора, докато той заемаше поста главен дизайнер на марката Volkswagen. Според него „ID.4 внася изцяло ново усещане за простор в своя клас благодарение на новата MEB платформа – нашата модулна конструктивна архитектура за модели с електрическо задвижване.“

Интериорният дизайн на ID.4 подчертава усещането за обширно, свободно пространство и подобно на стилистиката във външността на новия модел, залага на плавните и леки линии и форми, фокусирайки се върху най-същественото. Арматурното табло се носи сякаш свободно в пространството, тъй като не е свързано с проектираната като независим компонент централна конзола, докато големият подвижен стъклен панорамен покрив (по желание) на свой ред осигурява неограничавана от нищо гледка към небесната синева.

През тъмната част от денонощието индиректното вътрешно  осветление може да се регулира индивидуално в невероятен спектър от 30 цвята и да създаде зашеметяващи светлинни акценти в интериора на новия модел. Клаус Зикиора подчертава, че цялостната концепция за контрол и управление на функциите е проектирана за постигане на максимално логична и опростена работа и добавя – „възможността за напълно интуитивно управление на ID.4 внася нова, електрическа лекота в категориите кросоувър и SUV“.

 

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт