728 x 90

30 нови електрически скутери за споделена мобилност в София

    Услугата за споделено пътуване Shareascoot стартира в началото на септември 2019 г., в така наречения „широк център“ на София. От началото на сезона (01.04.2020) и въпреки ограниченията заради пандемията компанията за „умно“ и по-екологично градско придвижване реализира над 10 000 „райда“ или над 60 000 км. в града, като така на столицата ни са спестени

    Услугата за споделено пътуване Shareascoot стартира в началото на септември 2019 г., в така наречения „широк център“ на София. От началото на сезона (01.04.2020) и въпреки ограниченията заради пандемията компанията за „умно“ и по-екологично градско придвижване реализира над 10 000 „райда“ или над 60 000 км. в града, като така на столицата ни са спестени над 9 тона вредни емисии само за 5 месеца.

    Една година след старта на новата услуга и в резултат на все по-отговорното поведение на потребителите спрямо замърсяването на околната среда Shareascoot.bg увеличава двойно „флота“ си, като пуска в експлоатация 30 броя нови електрически скутери в мрежата си от мотопеди в София.

    Предвид удвояването на флота, компанията разширява зоната за обслужване, в която могат да се паркират скутерите, като в нея вече се включват кварталите Младост, Красно село, част от Студентски град, част от Люлин и част от Кръстова вада. По този начин улеснен достъп до услугата получават над 640 000 жители и гости на града. Зоната за ползване остава щирока, като обхваща целия град заедно с околните населени места.

    „Ние вярваме, че заедно с потребителите на нашата услуга, намаляваме не само вредните емисии, но и задръстванията в големия град, с което повишаваме качеството на живот и транспорт,“ споделя Красимир Димитров, управител на фирмата, предлагаща услугата Shareascoot и добавя:„Новите скутери, разширяването на зоната за обслужване и съответно повече спестени вредни емисии са нашият подарък за жителите и гостите на София за първия ни рожден ден.“

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт