728 x 90

Този китайски електромобил има 143 к.с. и ще се използва като база и от BMW

Ora е марка, която видяхме и на автомобилната сцена в България. Брандът е под шапката на Great Wall и ще се занимава с развойна дейност, производство и продажба само на електрически автомобили. Един от най-новите продукти на Ora носи интересното име Good Cat и залага на ретро външност. Дизайнът е любопитна смесица между различни популярни

Ora е марка, която видяхме и на автомобилната сцена в България. Брандът е под шапката на Great Wall и ще се занимава с развойна дейност, производство и продажба само на електрически автомобили.

Един от най-новите продукти на Ora носи интересното име Good Cat и залага на ретро външност. Дизайнът е любопитна смесица между различни популярни модели, поне на пръв поглед.

Под "кожата" се крие електрически мотор на предната ос с мощност от 143 к.с. и 210 Нм въртящ момент. Размерите на автомобила в милиметри са следните – дължина 4235 мм, широчина 1825 мм, височина 1596 мм и междуосие 2650 мм.

Според доста оптимистичния стандарт NEDC, електромобилът с компактни размери може да измине до 501 километра с едно зареждане на батериите.

По данни на китайски медии, платформата на автомобила ще се използва и от BMW за направата на бюджетен електромобил за местния пазар. Разработката ще стане факт благодарение на джойнт-венчъра Great Wall – BMW, който всъщност е отговорен за появата на въпросната архитектура.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт