728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

От целия ЕС: Само България и още пет държави без субсидии за електрически коли

  Ново задълбочено проучване на ACEA показва какви са държавните субсидии за покупка на нов електромобил в страните от Европейския Съюз. Както можем и да очакваме, България е на дъното в това отношение като е една от само шест държави, които не предлагат директна финансова инжекция при закупуване на EV. Нашата страна е в компанията на

  Ново задълбочено проучване на ACEA показва какви са държавните субсидии за покупка на нов електромобил в страните от Европейския Съюз.

  Както можем и да очакваме, България е на дъното в това отношение като е една от само шест държави, които не предлагат директна финансова инжекция при закупуване на EV.

  Нашата страна е в компанията на Белгия, Кипър, Дания, Латвия и Малта.

  Литва пък е на последното място, като в тази държава не се предлагат каквито и да е данъчни облекчения. У нас все пак се приспада като безплатен данъкът за МПС, а и електрическите автомобили паркират безплатно в синя и зелена зона.

  Само за сравнение, в Румъния властите дават 10 000 евро при смяна на съществуващо превозно средство с електромобил. Ако пък заложите на плъг-ин хибрид в северната ни съседка, ще получите 4500 евро.

  В различните страни директните субсидии при поупка на EV варират между 1500 и 10 000 евро. На някои места са включени и допълнителни облекчения под формата на приспадане на данъци и други.

  Подробният доклад с всички облекчения в страните от ЕС можете да видите тук.

   

  Autoclub.bg
  ADMINISTRATOR
  ПРОФИЛ

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *