728 x 90

KiaCharge тръгва като общоевропейска услуга за зареждане на електромобили

    KIA лансира KiaCharge, общоевропейска интегрирана услуга за зареждане на електромобили. Собствениците на BEVs (електрически превозни средства) и PHEVs (плъгин хибридни автомобили) ще имат осигурен достъп до най-мащабната мрежа от електростанции в Европа. Потребителите ще могат да се възползват от услугата посредством плащане с карта и мобилно приложение. Услугата ще бъде на достъпна тарифа за всички

    KIA лансира KiaCharge, общоевропейска интегрирана услуга за зареждане на електромобили. Собствениците на BEVs (електрически превозни средства) и PHEVs (плъгин хибридни автомобили) ще имат осигурен достъп до най-мащабната мрежа от електростанции в Европа.

    Потребителите ще могат да се възползват от услугата посредством плащане с карта и мобилно приложение. Услугата ще бъде на достъпна тарифа за всички клиенти в зависимост от техните индивидуални предпочитания за зареждане. В партньорство с Digital Charging Solutions (DCS), KiaCharge ще предложи на своите клиенти достъп до 160 000 зарядни станции в Европа, които ще са с AC и DC конектори. 

    Чрез инсталация на приложението KiaCharge потребителите ще имат осигурен достъп до зареждащите устройства от всички основни оператори посредством обща платформа. Благодарение на eRoaming клиентите ще имат възможност да зареждат своите автомобили в цяла Европа без да са необходими допълнителни договори с други доставчици.

    Новата услуга от KIA ще осигури достъп до уеб платформа, която ще съдържа цялата необходима информация, включително детайли за продукта, тарифи, карта с локации на зарядните станции и управление на акаунта. В допълнение, KiaCharge може да се управлява от iOS и Android приложения, което позволява интелигентно планиране на маршрута с цел улесняване намирането на точки за зараждане.

    KiaCharge ще бъде лансирана в 7 европейски държави през октомври тази година: Италия, Полша, Испания, Австрия, Франция, Германия и Швейцария. Услугата ще бъде активирана и за потребителите в Англия до края на 2020г. Компанията планира да предостави услугата на повече европейски държави в близко бъдеще.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт