728 x 90

Следващата стъпка на Tesla – Индия през 2021 г.

    Макар и не точно официално, Илон Мъск потвърди, че Tesla ще навлезе в индийския пазар още догодина. Това стана в серия от туитове между него и фенове на марката от Индия. В част от отговорите си Мъск простичко каза "да" на страната и й благодари за търпението. В друго съобщение в мрежата той потвърди, че

    Макар и не точно официално, Илон Мъск потвърди, че Tesla ще навлезе в индийския пазар още догодина. Това стана в серия от туитове между него и фенове на марката от Индия.

    В част от отговорите си Мъск простичко каза "да" на страната и й благодари за търпението. В друго съобщение в мрежата той потвърди, че това ще се случи още през 2021 година.

    Със сигурност роля в решението на калифорнийската фирма играе и желанието на индийското правителство да подпомага компаниите, които произвеждат батерии в страната.

    От кабинета на премиера Нарендра Моди са заделили над 4.5 милиарда евро за целта, като ще стимулират компании, ангажирани по един или друг начин с производството на електромобили или батерии за тях на територията на Индия.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт