728 x 90

Електрически камиончета ще почистват парковете в София

    Още два електрически лекотоварни автомобила ще бъдат пуснати в движение за почистване на столичните градски паркове. Столична община сключи договор с Националния доверителен екофонд за осигуряване на безвъзмездна финансова помощ в размер на 30 000 лв. за доставката на два броя електрически лекотоварни камиона категория L7e. Този тип камиони имат редица екологични ползи като намаляване на емисиите на парникови газове

    Още два електрически лекотоварни автомобила ще бъдат пуснати в движение за почистване на столичните градски паркове. Столична община сключи договор с Националния доверителен екофонд за осигуряване на безвъзмездна финансова помощ в размер на 30 000 лв. за доставката на два броя електрически лекотоварни камиона категория L7e.

    Този тип камиони имат редица екологични ползи като намаляване на емисиите на парникови газове и фини прахови частици, както и на шумовото замърсяване, които в комбинация с ниското им собствено тегло позволяват безпрепятствена им работа в паркове на града.

    Електрически лекотоварни автомобили ще бъдат използвани от ОП „Паркове и градини“ за обслужване на градските паркове и градини, което е една и от мерките за подобряване на качеството на атмосферния въздух и мярка за смекчаване на климатичните промени.

    Заедно с новите две камиончета в парковете ще работят общо пет електрически превозни средства.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт