728 x 90

От 2030 г. – без ДВГ в Германия

    Германия, един от най-големите автомобилни пазари в света, подготвя може би най-голямата промяна след навлизането на двигателите с вътрешно горене, заменили парните агрегати. Именно ДВГ-тата са на път да отстъпят място на алтернативни задвижващи системи, тъй като говорител на местното правителство е съобщил пред Bloomberg, че държавата обмисля пълната забрана на двигатели, изхвърлящи директно вредни

    Германия, един от най-големите автомобилни пазари в света, подготвя може би най-голямата промяна след навлизането на двигателите с вътрешно горене, заменили парните агрегати.

    Именно ДВГ-тата са на път да отстъпят място на алтернативни задвижващи системи, тъй като говорител на местното правителство е съобщил пред Bloomberg, че държавата обмисля пълната забрана на двигатели, изхвърлящи директно вредни емисии. Ако проектът бъде реализиран, забраната ще стане факт през 2030 година. 

    За целта, още от следващата година потребителите ще получат подпомагане при закупуване на хибриден или електрически автомобил. Дългосрочният план е до края на сегашното десетилетие по пътищата на Германия да има поне половин милион електрически коли.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт