728 x 90

Първата изцяло електрическа Лада има 82 к.с.

По време на международното автомобилно изложение в Астана, Казахстан, Лада представи първия изцяло електрически автомобил в своята история. Все още не е ясно дали той е готов за серийно производство, но вече имаме официални данни за възможностите му. Vesta ЕV се задвижва от електромотор с мощност от 82 к.с., който се захранва от акумулаторна батерия.

По време на международното автомобилно изложение в Астана, Казахстан, Лада представи първия изцяло електрически автомобил в своята история. Все още не е ясно дали той е готов за серийно производство, но вече имаме официални данни за възможностите му.

Vesta ЕV се задвижва от електромотор с мощност от 82 к.с., който се захранва от акумулаторна батерия. При пълното й зареждане, седанът ще може да измине около 150 километра. Максималната скорост на движение е 140 км/ч.

Руснаците обясняват, че колата ще може да се зарежда както в стандартната електрическа мрежа, така и на специализирани станции. При първия вариант зареждането отнема 9 часа, а при втория – около час и половина.

АвтоВАЗ се хвали, че финалната серийна версия на колата не би трябвало да е особено скъпа, тъй като на практика тя се базира на Vesta с бензинов двигател. Гъвкавата платформа е позволила на инженерите просто да сменят типа задвижване, от което са спестени много пари за развойна дейност.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт