728 x 90

NIO ES8 – електрически съперник на Tesla Model X от Китай

На бял свят се появи поредния нов електрически кросоувър, който ще се опита да отхапе от пазарния дял на Tesla Model X. Става дума за китайското творение NIO ES8. Това е класически по форма кросоувър, който разполага с изцяло електрическо задвижване, захранвано от батерии. По официални данни, максималният пробег с едно зареждане на батериите ще

На бял свят се появи поредния нов електрически кросоувър, който ще се опита да отхапе от пазарния дял на Tesla Model X. Става дума за китайското творение NIO ES8.

Това е класически по форма кросоувър, който разполага с изцяло електрическо задвижване, захранвано от батерии. По официални данни, максималният пробег с едно зареждане на батериите ще бъде около 350 км по цикъла NDEC, но в реални условия това означава малко под 300 км.

На помощ след свършването на относително малкия заряд на батерията идва идеята за директна смяна с предварително зареден акумулатор. NIO възнамерява да има над 1000 станции, в които ще могат да се сменят изтощените батерии с вече подготвени такива.

Другата възможност за зареждане е доста интересна и касае относно градските среди – мобилни станции ще обхождат колите с изтощени батерии и ще им дават заряд за около 100 километра в рамките на само 10 минути.

Все още не се знае каква ще бъде цената на електрическото возило, но се говори, че на пазара в САЩ то ще се предлага срещу приблизително 42 000 долара.

Засега няма информация и кога точно ще видим ES8 във финална серийна форма, нито кога возилото ще се качи на поточната линия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт