728 x 90

Toyota Corolla най-накрая получи хибридна версия

    За първи път в своята история, най-продаваният автомобил на Земята, Toyota Corolla, ще се предлага и като хибрид. За съжаление, на този етап това ще се случва само на пазара в Китай, но можем да очакваме лансиране и в Европа и САЩ. По време на салона в Пекин, японците показаха официално Corolla PHEV. Засега не

    За първи път в своята история, най-продаваният автомобил на Земята, Toyota Corolla, ще се предлага и като хибрид. За съжаление, на този етап това ще се случва само на пазара в Китай, но можем да очакваме лансиране и в Европа и САЩ.

    По време на салона в Пекин, японците показаха официално Corolla PHEV. Засега не са ясни точните параметри на задвижването, но най-вероятно то ще се базира на системата, използвана в актуалния Prius.

    От компанията обещават пробег от около 50 километра с едно зареждане на батериите, като енергията в тях може да бъде възстановена в движение чрез рекуперация или чрез директно зареждане в електрическата мрежа.

    Corolla PHEV ще се сглобява в Китай заедно с друг хибриден модел на марката, по-малкият седан Levin, който използва същото задвижване.

    Toyota също така анонсира, че през 2020 година ще видим чисто електрическа версия на компактния кросоувър CH-R. 

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт