728 x 90

Да превърнеш Trabant в модерен електрически автомобил

Дните на компактния автомобил Trabant са отдавна отминали, а засега чуваме само плахи спекулации за възможно връщане на марката към живот като производител на електрически машини. На този етап нищо не е официално, но находчив механик от Германия демонстрира на практика как трябва да изглежда съвременен Trabant с електрическо сърце. Чаровният мъник, който виждате на

Дните на компактния автомобил Trabant са отдавна отминали, а засега чуваме само плахи спекулации за възможно връщане на марката към живот като производител на електрически машини.

На този етап нищо не е официално, но находчив механик от Германия демонстрира на практика как трябва да изглежда съвременен Trabant с електрическо сърце.

Чаровният мъник, който виждате на снимките, използва възстановено купе от оригинално Траби, но под предния капак не се намира 600-кубиков двутактов мотор, а електрическа система. Общото тегло на колата е 600 километра, а цената за изработката и до краен завършен вид, включително с донора, е около 15 000 евро.

Техническите детайли не са напълно известни, но знаем, че колата може да измине около 100-на километра с едно зареждане на батериите. Най-вероятно е възможна и по-висока стойност, но тогава теглото ще нарастне значително с оглед на по-големите батерии.

Интериорът също е далеч от оригиналния, като създателят на колата се е справил доста добре със задачата да запази ретро дизайна, но да внедри модерни детайли и материали.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт