728 x 90

Обвиниха Daimler в използването на 5 манипулативни устройства

    Немското бюро за контрол на автомобилния транспорт (КВА) е открило пет устройства за манипулация на изгорели газове при дизелови автомобили на Daimler. Разкритието направи местното издание Bild am Sonntag, което се позовава на неизвестни източници. По наличната към момента информация, Daimlеr е използвал въпросните устройства в последните си дизелови двигатели, които отговарят на стандартите Евро 6.

    Немското бюро за контрол на автомобилния транспорт (КВА) е открило пет устройства за манипулация на изгорели газове при дизелови автомобили на Daimler. Разкритието направи местното издание Bild am Sonntag, което се позовава на неизвестни източници.

    По наличната към момента информация, Daimlеr е използвал въпросните устройства в последните си дизелови двигатели, които отговарят на стандартите Евро 6. Смята се, че поне един милион коли разполагат с такива устройства.

    Днес би трябвало да се проведе среща между транспортния министър на Германия, Андреас Шойер, и Дитер Цетше, бос на Daimler, на която ще се обсъди положението и какви би трябвало да бъдат следващите ходове.

    Mercedes-Benz в момента привиква в сервизите моделите Vito, оборудвани с 1.6-литров дизелов мотор. Софтуерът за управление на този двигател и начина на преработване на изгорелите газове ще бъде преработен.

    Не е изключено сервизната акция да включи и екземпляри от C-Class.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт