728 x 90

Нова ера в състезанията: 1000 км. с електрическите Tesla Model X и Hyundai Kona Electric (видео)

    В класическите моторни спортове и моторни състезания, целта винаги е била по-високата скорост и по-ниското време за преминаване на даден участък. Изглежда с навлизането на хибридните и електрическите автомобили това ще се промени. Пример идва от Норвегия, където двама собственици на актуални електрически коли си направиха нетрадиционно състезание. В него двамата участваха с Tesla Model

    В класическите моторни спортове и моторни състезания, целта винаги е била по-високата скорост и по-ниското време за преминаване на даден участък. Изглежда с навлизането на хибридните и електрическите автомобили това ще се промени.

    Пример идва от Норвегия, където двама собственици на актуални електрически коли си направиха нетрадиционно състезание. В него двамата участваха с Tesla Model X и Hyunda Kona Electric, като целта беше изминаването на разстоянието от Осло до Трондхайм или почти 1000 км.

    Правилата на надпреварата предвиждат движение със скорост от най-много 10 процента над ограничението. Целта е най-бързото изминаване на маршрута, като във времето влизат и престоите за зареждане.

    Дали по-големият и по-мощен, но пък по-слабо ефективен джип от Tesla ще се справи с новобранеца от Корея? Вижте в близо едночасовото видео по-долу.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт