728 x 90

В Германия тестват слънчев автомобил за 17 000 евро

Компанията Sono тества в Германия автомобил, задвижващ се със соларни панели. Слънчевата кола се казва Sono Sion и на него са монтирани 330 соларни клетки, които позволяват при пълен заряд да се минат 250 км. Според Sono само слънчевите батерии на прототипа могат да му осигурят пробег от 30 км в слънчев летен ден. През

Компанията Sono тества в Германия автомобил, задвижващ се със соларни панели. Слънчевата кола се казва Sono Sion и на него са монтирани 330 соларни клетки, които позволяват при пълен заряд да се минат 250 км. Според Sono само слънчевите батерии на прототипа могат да му осигурят пробег от 30 км в слънчев летен ден. През зимата този пробег намалява с 5 км, но колата си има и стандартна система за зареждане на акумулатора от битовата електрическа мрежа.

Слънчевата кола ще разполага с отопление на седалките и климатик, свързване за смартфон и система за автоматично екстренно спиране. Sono планира да пусне в продажба необичайната кола още следващата година. От компанията твърдят, че вече имат 6795 поръчки за ековозилото на цена 17 000 евро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт